Dobrý den,
poprosila bych o radu, zda uvažuji správně.
Včera, 14.3. jsme předali zaměstnankyni ukončení PP ve zkušební době. Odpracovala 6 hodin a zbývající 2 hodiny neodpracovala, čerpala si zbývající 2 hodiny dovolené. No a dnes nám přišlo oznámení o vzniku nemoci 14.3. (tj. den, kdy jí byla doručeno ukončení PP)
Moje otázka zní? Platí ukončení PP ve zkušebce, jelikož bylo ukončení předáno a podepsáno před vznikem nemoci?
Děkuji
Vanesa
Pokud má zaměstnanec celý den odpracovaný (zde 6h+2h Dov), pracovní neschopnost začíná až následující den a tak i Vy povedete - nemoc od 15.3. Protože PP skončil 14.3., nebudete jí platit prvních 14 kal. dní náhradu za nemoc. Teor. můžete zavolat doktorce, aby opravila.
Děkuji.
Volala jsem lékaři, ale nemůže to opravit jelikož zam-kyne u něj opravdu byla toho 14.3., ale kolem druhé hodiny odpoledne. Zrušení jí bylo předáno kolem 9 ráno, takže předání nastalo dříve než vznik nemoci a zrušení PP by mělo platit, že? Pracovní dobu mají od 6.00 hodin..
Vanesa
15. 3. 2022 11:12
Dobrý den,
poprosila bych o radu, zda uvažuji správně.
Včera, 14.3. jsme předali zaměstnankyni ukončení PP ve zkušební době. Odpracovala 6 hodin a zbývající 2 hodiny neodpracovala, čerpala si zbývající 2 hodiny dovolené. No a dnes nám přišlo oznámení o vzniku nemoci 14.3. (tj. den, kdy jí byla doručeno ukončení PP)
Moje otázka zní? Platí ukončení PP ve zkušebce, jelikož bylo ukončení předáno a podepsáno před vznikem nemoci?
Děkuji
Vanesa