Zvýhodnění na děti u rozvedených rodičů

• 15. 3. 2022 14:59

Dobrý den,
    máme rozvedenou zaměstnankyni, která má s bývalým manželem dvě děti. Nejmladší z nich je výhradně v její péči, starší dítě je střídavě půl roku u ní a půl roku u exmanžela. Zvýhodnění na děti nechce uplatňovat měsíčně, nýbrž až v ročním zúčtování. Od účetní exmanžela mám potvrzení že na mladšího si neuplatňuje vůbec a na staršího jen tu druhou část roku. Je ode mne správný postup když jeho účetní dám potvrzení že uplatňuje od ledna do června mladšího syna a celý rok staršího i když uplatňuje až v ročním zúčtování?

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2022 5:28

pivo

Dobrý den, za mě tedy pokud má paní mladšího syna ve své výhradní péči a je soudně rozhodnuto, tak by exmanžel to mladší dítko neměl hlásit jak své účetní tak by ho ani neměl vyplňovat do prohlášení poplatníka, tj. účetní exmanžela by o něm neměla ani vědět. Vy jako účetní matky by jste měla potvrdit jenom toho staršího půl roku a toho mladšího taky neuvádět.
      Vy následně uplatníte matce mladší dítě celý rok (je v její péči) pořadí 1. a starší dítě půl roku pořadí 2.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).