Dobrý den,
mohla bych poprosit, jaký je správný výpočet dovolené?
Máme nárok 192 hodin.
Někteří zaměstnanci pracují na směny - 7 hodin odpolední, jinak 8 hodin ranní.
Zaměstnanec měl v lednu 2022 2 směny odpolední.
Zůstatek z 2021 112 hodin.
Celkem odpracováno v lednu všech 21 dní.
Dovolená se mu pokrátila o 3 hodiny.
Celkem tedy nárok 301 hodin.
Najdu prosím někde, jestli je správně vypočítáno nebo jestli by mi někdo poradil, jak na správný výpočet?
Moc děkuji za radu.
Jana Svobodová
Při ranní pracují 40 hod. týdně a při odpolední 35 hod. týdně. Ale jaký mají úvazek? Teď jste psala, že v lednu zaměstnanec odpracoval pouze 2 dny odpolední směnu, takže tady ani pravidelnost směn není.
ano někdo má směny nepravidelné.
Záleží na tom, jaká je práce.
Proto bych potřebovala nějak spočítat, jaký má opravdu nárok.
Odpracováno má za leden 21 dní, z toho 19 dní ranní - 8 hodin a 2 dny odpolední 7 hodin.
Jani, my si asi nerozumíme. Chápu, že při ranní a odpolední směně pracuje jiný počet hodin, ale musí mít nějaký týdenní úvazek. Zřejmě budete mít nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu s nějakým vyrovnávacím obdobím. Ale přesto musíte mít týdenní úvazek. Z něj pak vycházíte při výpočtu nároku na ŘD.
Tak úvazek má 40 hodin týdně.
Má tedy nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu.
A srovnává se nám to vždy na konci roku, ale tady mi to přijde divné už teď v lednu.
Tak právě pátrám, co je kde špatně.
Děkuji za Váš čas.
Shrneme to. Máte týdenní úvazek 40 hod., roční nárok 24 dní ŘD, což je správně 192 hodin. Nevidím důvod k tomu, aby za leden byla ŘD krácena o 3 hodiny. Bude potřeba zkontrolovat nastavení výpočtu ŘD, popřípadě se obrátit na podporu vašeho mzdového programu.
16. 3. 2022 12:34
Dobrý den,
mohla bych poprosit, jaký je správný výpočet dovolené?
Máme nárok 192 hodin.
Někteří zaměstnanci pracují na směny - 7 hodin odpolední, jinak 8 hodin ranní.
Zaměstnanec měl v lednu 2022 2 směny odpolední.
Zůstatek z 2021 112 hodin.
Celkem odpracováno v lednu všech 21 dní.
Dovolená se mu pokrátila o 3 hodiny.
Celkem tedy nárok 301 hodin.
Najdu prosím někde, jestli je správně vypočítáno nebo jestli by mi někdo poradil, jak na správný výpočet?
Moc děkuji za radu.
Jana Svobodová