Proč by nešlo spočítat? Nejdříve stanovíte pořadí podle data doručení prvnímu plátci. Ta exekuce, která bude první v pořadí, tak na tu budete srážet podle pokynů exekutora. Až na ni dosrážíte, pak teprve budete srážet na exekuci, která je druhá v pořadí. Je potřeba být v kontaktu s exekutorem, aby jste znala aktuální zůstatek exekuční částky, protože jak píšete, na srážení budete dva zaměstnavatelé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2022 12:33
Dobrý den, podotýkám - převzala jsem v lednu mzdovku tak, jak leží a běží.
Jsme 2. zaměstnavatel, paní má zkrácený úvazek (příjem malý), prohlášení nepodepsané, roční zúčtování nedělám, oficiálně nemá nahlášené děti (ale zřejmě má, ale nic nedodala).
Paní má 2 exekuce u různých exekutorů - 1. z 10/2017 - o níž jsem se dozvěděla až v lednu 2022 (předchozí účetní nahlásil někdy 2020, že paní u nás nepracuje a nemůžu ani najít papíry, kdy dorazila), 2. z 12/2017 a usnesení z 2020.
Exe 1 - o které jsem se dozvěděla až letos, požaduje - nezabavitelnou částku počítá 1. plátce, a celý příjem od nás považovat za čistý a na třetiny
Exe 2 - která jakoby běžela (s celou nezabavitelnou částkou, takže "neběžela"), prozměnu požaduje počítat půlku nezabavitelné částky.
Obě jsou nepřednostní.
Oběma exekutorům jsem už psala, ať se vyjádří, protože mám pocit, že tohle nejde vypočítat. Popravdě v exekucích až tak nevynikám, takže nevím, jestli jsou takhle rozdílné postupy exekutorů běžné.
Nebo někdo máte tušení, jak tohle zpracovat?
Děkuji.
K.