jen se neunáhlujte. kdo ví, jak to ve skutečnosti bylo. často tu jsou "zkreslené" informace (naposledy jak beruška "vyhodila" odečet úroků). a tomu, že by beruška měla doložen rodný list a tudíž věděla, že subjekt je lehčí děva, která neví, s kým dítě má (protože kdyby to věděla, tak je povinna otce samozřejmě uvést) a přitom chtěla od tohoto neznámého oplodnitele potvrzení, prostě nevěřím.
Dobrý den, věřit můžete samozřejmě čemu chcete, nicméně se to tak opravdu stalo. Po opětovném telefonátu na FÚ se to vysvětlilo a vše je v pořádku. Správkyně prostě nepostřehla (napoprvé ani při druhém hovoru), že v RL dítě otce nemá uvedeného vůbec. I správkyně jsou jen lidé. Jen jsem chtěla ujištění, že mi neunikla nějaká nová povinnost/pravidlo, než se bude se správkyní znovu jednat. Takže moc děkuji, paní Jasná, za ujištění a oběma vám přeji krásný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 3. 2022 22:24
Dobrý den,
moc prosím o pomoc. Obrátila se na mně kolegyně, která si podávala sama daňové přiznání, že jí volala správkyně z FÚ kvůli doložení slevy na dítě. Prý musí doložit potvrzení od otce dítěte, že on neuplatňuje. Kolegyně ale doložila rodný list dítěte, kde otec není uvedený vůbec. Prý i tak je potvrzení potřeba. Je to opravdu nutné? V minulých letech to nikdy nechtěli. Nevím, jestli jsou s otcem dítěte vůbec v kontaktu. Děkuji.