Pozdě doložené potvrzení

• 30. 3. 2022 17:24

Dobrý den, prosím poradí někdo?
    včera jsem podala DP kde si nárokuji daňový bonus, ale nedodala jsem prohlášení od muže, že si je neuplatňuje on. Dnes mi kvůli tomu volala paní z FU a já jsem jí řekla, že jí ho donesu, ale nejdříve až po 10. dubnu. Tak ať si to přiznání dá stranou a já hned jak ho budu mít v ruce tak jí ho doložím. A ona mi říkala, že to takhle nejde, že musím do pátku podat přiznání, bez dětí a pak až budu mít to prohlášení, tak mám udělat dodatečný a nárokovat si děti zpětně. Nechápu proč??? Já vím že daňový bonus mi vyplatí později, až dodám ten papír a to je v pořádku, ale proč dělat kvůli tomu další dvě přiznání? Copak nemohu jeden papír dodat později???
    má někdo s tím zkušenost ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2022 17:33

tosnadnenimozny

pokud papír nedodáte, tak by měla zahájit řízení (buď dle § 74 vady podání, nebo § 89 DŘ). no a pokud pak ve lhůtě doložíte, bude vyměřeno a vráceno. to co vám navrhuje ona je jednodušší postup pro ni. záleží na vás, co zvolíte. ale ona nemůže po 1. dubnu "čekat" jen tak.
      musíte si rozmyslet, jestli vás zatěžuje více podat znovu 2x přiznání nebo jít na poštu pro doporučený dopis.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).