Tak jistě... takhle blbě jsem se zeptala, protože není žádná reakce. Já nechci, aby mi někdo napsal, ať to počítám tak nebo onak, protože v tuhle chvíli to asi nikdo neví, co je správné (nebo ví?). Jen by mě zajímal názor, jak to počítala nějaká mzdovka v lednu, únoru nebo budete počítat nyní v březnu....
Tak začnu u sebe. V lednu jsem zvýšení norm. nákladů nezohlenila, v únoru nám to účetní program doporučil, takže zohlednila, v březnu na základě rozhodnutí některých soudů to budu zřejmě zase počítat bez zohlednění... když se zeptám konkrétního exekutora, tak mi řekne, ať se poradím s nějakou účetní, ale žádná účetní neodpoví, tak už nevím...
Tak my zatím navýšení nezohledňujeme... Obvolávala jsem i naši OSSZ a ti rovněž počítají s výší před zvýšením dle § 26a.... Takže počítám s nezabavitelnou částkou 8006,25 povinný a 2668,75 vyživovaná osoba.... V případě, že jsem srazila více, může přeplatek exekutor či insolvenční správce vrátit, ale pokud bych srazila méně, už bych to vlastně nemohla dosrážet...
A já jsem, holky, ráda, že o tom dumáte. Kdyby nebylo Vás, tak ani netuším, že se někde děje "bordel" (i když jsem něco málo - příspěvek četla zde). Spoléhám na software. Ale asi si budu muset nyní najít a stáhnout sama, protože mě ještě nenabídli novou variantu odhlášky ze sociálky s uvedením průměrného výdělku. Normálně posílají hodně s předstihem. Takže děkuji a debatujte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 3. 2022 9:09
S výpočtem exekuce v letošním roce mám letos docela guláš. Moc prosím všechny mzdovky, zohledňujete při výpočtu srážek zvýšení normativních nákladů na bydlení o 1 1120 Kč podle §26a zákona o stát. sociální podpoře, tedy ve výši 7 935 Kč nebo používáte v původní výši 6 815 Kč ? Blíží se další mzdy a nikde nemůžu pořád najít jasné stanovisko, co je správně....