Návrat po RD do firmy - SPECIÁLNÍ

• 9. 4. 2022 16:15

Dobrý den,
    mám speciální dotaz ohledně návratu po RD do firmy, která ukončila činnost, ale zaměstnanci byli převedeni do nové společnosti. Návrat by se měl uskutečnit 26.4.2022, kdy vím, že firma pro mě nemá práci a dala by mně výpověď s odstupným. Je toto možné i když jsem znovu těhotná a na MD mám nastoupit zhruba v září. Nejsem v nějaké speciální ochranné lhůtě, kdy mně nyní zaměstnavatel nemůže dát výpověď? Nebo jim můžu tuto skutečnost zavolat a domluvit si na odchodu z firmy a ukončení s odstupným a následně v září nastoupit na MD?

Předem děkuji
    S pozdravem
    Ivana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 4. 2022 18:45

without nickname

Nechápu, co je speciálního na tom, že se vracíte z RD nebo že jste těhotná.
      Na váš dotaz se až tak nedá odpovědět:
      - vím, že firma pro mě nemá práci = okolnost, že zaměstnavatel nemá pro zaměstnance práci, není sama o sobě důvodem pro výpověď, zaměstnavatel by musel rozhodnout o organizační změně, v důsledku které byste se stala nadbytečnou - o rozhodnutí zaměstnavatele nic nepíšete,
      - nejedná se o ochranou lhůtu, ale o ochrannou dobu, nicméně i v ochranné době je možná dohoda o rozvázání pracovního poměru,
      - dohoda o rozvázání pracovního poměru musí být písemná, takže jestli můžete zavolat a sdělit informaci o těhotenství - zavolat asi můžete, ale jinak je to málo,
      - pokud rozvážete pracovní poměr a nenavážete jiný, na MD nebudete - MD je překážka v práci na straně zaměstnankyně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).