Dobrý den, vždy přikládám ke kontrole vyplněné tiskopisy Potvrzení zaměstnavatele podle § 83 zákona č. 582/1991 Sb. (Příloha č. 1). Je to ten tiskopis, který se posílá na OSSZ, když zaměstnanec žádá o důchod. Mají ke kontrole mzdové listy a ELDP. A pokud zaměstnáváte důchodce, tak chtějí někdy vidět i smlouvu. Ale hlavně jim jde o to, jestli náhodou nezaměstnáváte důchodce, kteří jsou v předčasném důchodu... To by jim mělo stačit.
také u nás kontrola na sociálce, máme toho hodně. Elektronicky nechtěla nic, jen provést kontrolu. Dostavili jsme se na sociálku, k našemu zděšení si odnesla všechny šanony k sobě do kanceláře, nám bylo oznámeno, že nahoru nesmíme. Záznam o kontrole je dávno hotový, šanony nedostupné, buď tam není, nebo zase my nemáme čas běhat, když ona si vymyslí termín. Takto to trvá již 6 měsíc. Nikdy víc takovou kontrolu nepřipustíme. Nikde není napsané, že mají mít zavřené. Až si otevřou, pak ať si kontrolují.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2022 8:30
Dobrý den,
v oznámení o zahájení kontroly je v seznamu dokumentů k předložení uvedeno:
- podklady týkající se povinností při zaměstnávání poživatelů důchodu
Poradí mi prosím někdo co je tím míněno?
- záznamy o evidenci pracovní doby.
To je pro mě asi 400 listů a chtějí to elektronicky. Při předchozích kontrolách, které byly osobně jsem je vždy měla s sebou a nikdy se na ně ani nepodívali.
Předkládáte také?
Děkuji za pomoc