Paní Jasná, máte zkušenost ještě s jiným výpočtem pravděpodobného výdělku? Já tento postup výše používám a zatím jsem se s rozporem nesetkala. Paní měla dost vysokou variabilní složku (10 tis, 18 tis a 3tis) a domáhá se vyššího čistého výdělku na potvrzení a mé vysvětlení jí nestačí..... píše: "použití pravděpodobného výdělku místo průměrného by nemělo zaměstnance finančně poškodit" :-(
Žádný vnitřní předpis na jiný postup výpočtu nemáme. Můžete mi prosím poradit jak bych mohla postupovat. Třeba dopočítat jaký by byl průměr za 1.Q?
Moc děkuji
Při výpočtu průměrného čistého výdělku budete postupovat podle vzorečku: pravděpodobný průměrný hrubý hodinový výdělek krát týdenní pracovní doba krát kooficient 4,348 = průměrný hrubý měsíční výdělek a z něj spočítáte klasicky čistý výdělek (odpočítáte SP, ZP, daň). Takže teď potřebujete pravděpodobný průměrný hrubý hodinový výdělek a to je ten, kterým jste proplácela čerpanou ŘD, náhrady nebo jím budete proplácet nevyčerpanou ŘD. Jaký máte u této zaměstnankyně nyní nastavený průměr pro výpočet náhrad?
Paní pracovala od 10.1.2022 a ukončila PP k 20.3.2022, průměr je 132,24...vypočteno ze mzdového listu. Vyšší průměr by měla kdyby pracovala třeba do začátku 4/2022...to už by měla započítané VS (10, 18 a 3 tis v 1/22, 2/22 a 3/22). Jak do průměru VS započítám (dle informace od paní Líby)? Průměr pro náhrady nastavil program dle fixu tedy 132,24
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2022 8:24
Dobrý den, mohu požádat o radu při výpočtu pravděpodobného výdělku pro Potvrzení zaměstnavatele pro účely posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti. Paní u nás nastoupila 10.1.2022 a ukončila PP k 20.3.2022…v rozhodném období 4.Q 2021 neodpracovala 21 dní….tedy mzdový systém použil pravděpodobný výdělek – HM ve mzdovém výměru je 23000..tedy ČM z 19 590,- Paní ještě měla VS mzdy (VS je nepravidelná dle sjednaných obchodů) tu mi mzdový program do pravděpodobného výdělku nezapočítal, je to tak v pořádku?
Moc děkuji zkušeným.