Daně u Shopify do 10-20k

• 20. 4. 2022 23:46

Zdravím, rád bych vyzkoušel platformu Shopify pro malinký dropshipping test ale mám několik otázek. Jsem nezletilý a nemám tím pádem živnostenský průkaz, Dropshipping dělat mužu a někde jsem četl že jsou příjmy osvobozené od daně do 20.000Kč. Nevím ovšem co je na tom pravdy. Tak či tak bych tam prodával věci z Asie, o kterých jsem si již udělal research do CZ/SK. Moje hlavní otázky tedy zní :

1) Kdybych prodal např. za první 3 měsíce pouze 20-30 produktů s hodnotou 10€/220Kč a zisk bych z toho měl po všech výdajích např. 3€/80Kč musel bych i takovou částku danit? Je tam nějaká výjimka do jaké částky to musím danit? Nepočítá se to jako vedlejší příjem, nebo něco jako ojedinělý příjem jako kdybych prodával něco na bazaru?

2) Kdybych napsal ten Shopify obchod na člověka který nemá živnostenský list a měl by stejný příjem jako ten co jsem psal v otázce 1 + důchod, musel by také danit nebo by byl osvobozený/á?

Děkuji předem za odpověď, toto dilema mě trápí už delší dobu. Hlavou se mi honí spousta nápadů ale mám problém s tím je realizovat z hlediska daní a mé nezletilosti

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).