Žádné měsíční hlášení příjmů ani hlášení výpočtu srážky a použití nezabavitelné částky exekutorovi automaticky nedělám. O tom slyším poprvé.
Insolvenční správce si někdy žádá o měsíční zasílání výplatního lístku, jiný si vyžádá až třeba půlroční údaje na mzdovém listě. Ani ins. správci nesděluji, že jsem při výpočtu insolvenční srážky nepoužila celou nezabavitelnou částku, protože část uplatnila sociálka. Ať si vše přepočítá a pokud má dotazy, může se mně konkrétně zeptat.
Stejně tak exekutor může zaslat žádost o součinnost, na kterou odpovím.
Když sociálka pošle info, že za ten a ten měsíc uplatnila při výpočtu exekuční (nebo insolvenční) srážky nějakou část nezabavitelné částky (nebo celou nezabavitelnou částku), snížím já při výpočtu srážky ze mzdy nezabavitelnou částku o ty Kč, které použila sociálka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 4. 2022 7:10
Dobrý den,
prosím o radu, jak fungujete, když je zaměstnanec s exekucí na DPN déle jak 14 dnů a posíláte na OSSZ?
Já jim vždy pošlu info k EXE, kolik jsme použili z NČ apod., to všechno vím.
Teď mi ale od OSSZ přišel informativní e-mail, kolik použili NČ z tohoto měsíce na neschopenku. Ale dodali, že mám ,,tuto skutečnost nahlásit EX kanceláři v měsíčním hlášení příjmů."
A že srážky 0,- (ještě budu posílat podklady).
Takový typ e-mailů mi posílají vždy k insolvencím, k EXE nikoliv.
To, kolik OSSZ pokaždé (zaměstnanec nám marodí často) použije z NČ pro vyplacení nemocenské, se má hlásit na EX úřad také? A když má EXE vícero, tak na všechny ty úřady, kam aktuálně posíláme srážky? Nebo si v OSSZ jen zaměnili INS a EXE a e-mail poslali omylem - co ž si myslím?
Mockrát děkuji. Ty EXE jsou pro mě horor.