Zaměstnanec - likvidátor...

• 2. 5. 2022 8:05

Dobrý den, poprosím někoho, zda už se s tím setkal.
    VH firmy (s.r.o.) se v pátek rozhodla přejít od 1.6. do dobrovolně likvidace, po 25 letech již nechtějí majitelé podnikat.. Likvidátorem byl jmenován zaměstnanec s měsíční odměnou 30.000 hrubého.
    Všem ostatním zaměstnancům byly v pátek předány výpovědi a PP jim skončí 30.6.
    Jde mi teď hlavně o zaměstnance, který bude likvidátorem - ten výpověď neobdržel, takže na odstupné mít nárok nebude, na sociálce nahlásím od 1.6. změnu druh činnosti R (likvidátoři) a odhlasim jej pak na sociálce a zdravce až po skončení funkce likvidátora.
    Poprosím, zda uvažuji správně...
    Děkuji
    Vanesa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 5. 2022 11:32

without nickname

Vy jste se s ním dohodli na změně druhu práce a nově se bude jednat o druh práce "likvidátor"? Jako že bude likvidátorem v pracovním poměru? Vy už teď znáte rozsah likvidace, konkrétně jakému úvazku bude odpovídat? A jako že bude mít rozvrženou pracovní dobu do směn? Za škodu bude odpovídat v režimu ZP? Takto jste to chtěli?

• 2. 5. 2022 14:26

u.vanesa@seznam.cz

Dobrý den,
      děkuji za reakci a omlouvám se jestli je dotaz "zmatený".. Nikdy jsem toto nemusela řešit... Ráno mi přistál od majitele páteční notářský zápis a kopie výpovědí (kromě tedy výpovědí zaměstnance, který bude jednat za firmu jako likvidátor)... takže se teď snažím vše dořešit...
      Za firmu bude jednat likvidátor (v současné době zaměstnanec) a tak jak jsem před chvílí mluvila s majitelem, tak není to myšleno tak, že nebude likvidátor v pracovním poměru a případná škoda se nebude řešit dle ZP...
      Já už se v tom motám- s tímto zaměstnancem by se tedy měl ukončit PP s odstupným?
      Potřebují právě dořešit jeho zaměstnanecký poměr...
      Dekuji

• 3. 5. 2022 12:07

u.vanesa@seznam.cz

Dobrý den,
      nevíte někdo zda má tento zaměstnanec, který bude od 1.6. mít odměnu likvidátora ( nebude spadat pod zákoník práce).. Jestli má tedy tento v současné době ještě zaměstnanec vůbec nárok na odstupné a zdá se mu v poslední mzdě (květnová) může proplatit nevyčerpaná dovolená?...
      Bohužel majitelé si najali právníka a já jsem až včera zjistila, že vůbec neřešili tohoto zaměstnance, který pak bude likvidátor a je zapsaný v notářském zápisu jako likvidátor od 1.6...
      A na mě teď majitele hodili to, abych dořešila jeho zaměstnanecký poměr...
      Děkuji za jakoukoliv radu...

• 4. 5. 2022 16:49

without nickname

Proč jste mu nedali výpověď jako ostatním zaměstnancům?
      Proč by neměl mít nárok na odstupné?
      Vy s ním budete končit PP dohodou k 31.5.? (píšete o květnové mzdě jako poslední)

• 3. 5. 2022 12:07

u.vanesa@seznam.cz

Dobrý den,
      nevíte někdo zda má tento zaměstnanec, který bude od 1.6. mít odměnu likvidátora ( nebude spadat pod zákoník práce).. Jestli má tedy tento v současné době ještě zaměstnanec vůbec nárok na odstupné a zdá se mu v poslední mzdě (květnová) může proplatit nevyčerpaná dovolená?...
      Bohužel majitelé si najali právníka a já jsem až včera zjistila, že vůbec neřešili tohoto zaměstnance, který pak bude likvidátor a je zapsaný v notářském zápisu jako likvidátor od 1.6...
      A na mě teď majitele hodili to, abych dořešila jeho zaměstnanecký poměr...
      Děkuji za jakoukoliv radu...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).