myslíte? já právě nevím podle čeho mám brát, že je to zanedbatelná částka nebo ne. Napřed jsem myslela taky, že to tak udělám, ale po pročítaní tady těch diskuzí, jsem začala váhat, ale víte jak to je nerada bych na sebe fú upozorňovala a přivolala si tím kontrolu. přišla jsem na to až teď, protože jsem celou dobu byla přesvědčena o tom, že to mi účetní program automaticky vygeneruje závazek, ale moje blbost, že jsem si to nezkontrolovala. Moc děkuji za radu a i za uklidnění, budu s toho mít asi o žaludeční vřed víc :-D Ještě jednou moc děkuji a přeji krásný den
Toto mám od našich auditorů.
"Dle obecně uznávaných zvyklostí, se za významnou položku považuje položka, která je větší než 0,5% z hrubých aktiv nebo 0,5% výnosů, popř. 5% ze zisku před zdaněním.
tohle"
A vaše chyba hlavně nemá vliv na daň , vůbec se v DPPO neprojeví. Pokud by šlo o velkou částku, tak by jste opravovala jen výkazy (jsou před schválením), ale v tomto případě se dle mého názoru jen zbytečně trápíte.
tak super, to jste mě trošku uklidnila. v obou případech by to vyšlo máme obrat kolem 5 mil. No byli by jsme na nule, ale udělali nám to účetní odpisy, protože splácíme auto. A jelikož posledních pár let jsme nic neplatili, tak mě to úplně vypadlo si to zkontrolovat. ještě jednou moc děkuji, už jsem s celým účetnictvím chtěla seknout :-D tak možná budu ještě chvíli pokračovat :-D
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 5. 2022 9:53
Mohla bych někoho poprosit o radu nebo zkušenost, jsme mikro s.r.o. a zapomněla jsem zadat předpis daně z příjmů k 31.12.2021. Daň zaplacena 30.4.22 . Pročítala jsem diskuze a zadala v letošním roce 426/341 a platbu 341/221. Teď jsem, ale narazila na diskuzi (což mě zase znejistilo) a nejsem si teď moc jistá jestli není lepší podat dodatečné daňové přiznání nebo to nechat zaúčtované v letošním roce a neupozorňovat na sebe. Nerada bych si tím přivolala kontrolu z FÚ. Děkuji moc