Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2022 6:55
Dobrý den, prosím Vás jak mám postupovat v tomto případě: zaměstnanec měl/má pracovní úraz od 16.3.2022. Jelikož je to Polák, nenechal si napsal neschopenku ani v Polsku ani u nás, že prá nerozumí co se po něm chce. Neschopenku mu vystavil Polský lékař až od 21.3.2022 do 5.4.2022. Takže mám mzdy hotové s nemocí od 21.3. Na dny 16. - 18.3.2022 jsme mu dali lékaře, protože jezdil do nemocnice na kontroly. Ovšem, pak mu zpětně o měsíc vystavil nemoc lékař v nemocnici od 16.3.2022 do 3.5.2022. Na OSSZ mi paní řekla, že oni nemoc berou od 16.3. a budou tak vyplácet. Jenže u nás má nemoc až od 21.3., vše je odeslané, zaúčtované. Paní na OSSZ jsem žádala, jestli nemůžou brát nemoc od 21.3., jak byla původní nemoc vystavená, že u nás první 3 dny jako "odpracoval", měl lékaře na 3 dny, protože jsme nevěděli jak mu ty neomluvené dny zaplatit, když úraz měl od 16.3.2022. Jak to mám teď zpětně udělat? Bude mít zaplacené v březnu dny dvakrát, od firmy náhradu a od OSSZ nemocenskou od 30.3.2022. Na Kooperativu jsem už posílala náhradu branou od nemoci 21.3.2022. Vůbec nevím co s tím mám teď dělat, aby to bylo správně. Navíc teď opět nechodí od 4.5. do práce, protože mu lékaři odmítli napsat pokračování nemoci, že má úraz už ukončený. Opět dělá, že nerozumí a válí se doma s tím, že od 11.5. má rehabilitace, ale do práce u nich nechodí. Jestli si pak zase sežene nemoc měsíc zpětně, tak už opravdu nevím co s tím. Stačí ten zmotaný březen/duben. Nevím, zda to je aspoň trochu srozumitelné. Nevím jak napravit, aby to bylo správně u nás, na OSSZ, na Kooperativě.....Děkuji Hana