1. účtování dokladu rozdělíte, částka bez daně bude řádný daňový náklad nebo hodnota na odpisy-neznám výši, částka DPH bude nedaňový náklad.
2.to nevadí, je to v pořádku, je to ideální situace, pokud znali Vaše dič, pak ho uvedli, neznamená to, že jste plátce, ale např. by se mohla stát situace, že z nějakého důvodu máte být plátcem od 12/21 registrace zpětně, pak byste si uplatil DPH z této faktury s nahlášením jejich DIČ a oni by měli problém. Ale toto je extrém. Není to Vaše situace, Vy si uvedete souhrnnou částku z 12měsíčního majetku na 45 bez uvedení DIČ v kontrolku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 5. 2022 12:06
Plátce DPH od 10.5.2022. Nákup majetku s DUZP 15.3.2022
Uvedu pouze DPH do ř. 45, to mi je jasné (nevstupuje do KH).
1) Jak to bude v březnu se zaúčtováním faktury? (vede daň.evidenci).
Uvedu částku bez DPH a do majektu dám cenu bez DPH? Jedná se mi o daň z příjmu, aby byla v pořádku. Nebo zadám celou fakturu vč. DPH, do majetku vložím vč. ceny s DPH? Toto se mi moc nepozdává.
2) Na faktuře je uveden DIČ, přestože ještě plátcem nebyl, což je v pořádku. Ale co kdyby tam DIČ ještě uveden nebyl? Jak byste postupovali?
Moc díky všem!