Dobrý den, žádáme každý rok - napsala jsem přes portál mojedane žádost, paní z FÚ mi zavolala, řekla mi, kolik máme zaplatit poplatek (počítá se asi dle počtu stránek přiznání). Poplatek jsem uhradila a jakmile měla paní hotovo, zavolala mi a já si došla pro ověřené přiznání na FÚ. Pokud máte datovku, určitě můžete žádost poslat přes ní.
Divím se, že v době digitalizace něco takového je.
Zvláště, když to chce jiný státní orgán - předpokládám, že je to pro krajský úřad.
Kdyby to bylo pro jiný soukromý subjekt - tak neřeknu, ty nejsou propojený.
Dopravci - fyzické osoby si většinou sjednávají pojištění finanční způsobilosti,
a to z toho důvodu, že nechtějí zveřejňovat, ukazovat svůj majetek.
Dopravci právnické osoby si pojištění nesjednávají, ti předkládají údaje z účetnictví,
ti nemůžou skrýt majetek, ten je veřejný jaksi ze zákona. Takže jim je to jedno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2022 21:22
Dobrý den,
k prokázání finanční způsobilosti dopravce potřebujeme doložit ověřovací doložku správce daně. Nemám s tím zkušenost, můžete mi poradit co taková doložka obnáší a zda-li o ni zažádat na FÚ? Děkuji za vysvětlení.