Lékař syna - náhrada mzdy

• 14. 6. 2022 22:10

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak je upraveno v zákoně (kde případně najdu) doprovod dítěte k lékaři a případná náhrada mzdy.
    Já jsem s mladší na RD a staršího syna manžel vezl na specializované pracoviště kam nás odeslal ošetřující lékař vzdálené 100km od místa bydliště. U manžela mzdový tvrdí, že manžel nemá nárok na náhradu mzdy, protože žijeme ve společné domácnosti a já jsem vlastně doma na RD, tak to mám zajistit sama. Jednak já nejsem zdatný řidič, abych syna odvezla do hl. města a za druhé syna musel do ordinace doprovodit manžel, protože já s mladší bych ho nemohla držet na křesle a zároveň hlídat dceru. Navíc ho čeká zákrok v analgosedaci, kdy je nutný rodič jako doprovod k zákroku a druhý co nás odveze. Prosím o radu, zda tedy manžel má nebo nemá nárok na náhradu mzdy. Doplním, že synovi budou 4r.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 6. 2022 22:36

without nickname

Hloupý názor hloupého mzdového/mzdové.
      Podívejte se do NV č. 590/2006 Sb.. Jsou-li splněny zde uvedené podmínky, je právo na pracovní volno s náhradou mzdy.
      Nenechte se odbýt, s právem na pracovní volno Vaše RD ani společná domácnost nikterak nesouvisí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).