Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 6. 2022 22:10
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak je upraveno v zákoně (kde případně najdu) doprovod dítěte k lékaři a případná náhrada mzdy.
Já jsem s mladší na RD a staršího syna manžel vezl na specializované pracoviště kam nás odeslal ošetřující lékař vzdálené 100km od místa bydliště. U manžela mzdový tvrdí, že manžel nemá nárok na náhradu mzdy, protože žijeme ve společné domácnosti a já jsem vlastně doma na RD, tak to mám zajistit sama. Jednak já nejsem zdatný řidič, abych syna odvezla do hl. města a za druhé syna musel do ordinace doprovodit manžel, protože já s mladší bych ho nemohla držet na křesle a zároveň hlídat dceru. Navíc ho čeká zákrok v analgosedaci, kdy je nutný rodič jako doprovod k zákroku a druhý co nás odveze. Prosím o radu, zda tedy manžel má nebo nemá nárok na náhradu mzdy. Doplním, že synovi budou 4r.