Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2022 14:45
Dobrý den,
potřebovala bych se poradit. Jsme nově ubytovatel přes booking (malý objekt přes sezonu, neplátci DPH - osoba identifikovaná k DPH).
11.6. se hosté ubytovali a zaplatili kartou na účet bookingu (přesnou částku nevím - byla tam nějaká i sleva ze strany bookingu)
U nás částka za pobyt dělá 100EUR, z této částky nám booking strhne provizi a pošle zbytek platby na náš účet 16.6.
Ubytovaní požadují vystavit fakturu pro zaměstnavatele. Na jakou částku ji máme tedy vystavit a s kurzem k jakému dni? Volala jsem na booking a bylo mi řečeno, že kurz si můžeme vybrat a vystavit ji na částku 100x kurz EUR. Bude to takto ok i pro toho zaměstnavatele, i když kartou zaplatil méně (sleva bookingu)? Na to mi nedokázali odpovědět, prý si může ten dotyčný vyžádat nějaké potvrzení o té slevě, ale raději se ptám, než fa vystavíme. Snad je to popsáno srozumitelně....
Děkuji za radu.
V.