§ 19:
"Jestliže v rozhodném období stanoveném podle § 18 odst. 4 nemá zaměstnanec vyměřovací základ nebo není-li v tomto rozhodném období alespoň 30 kalendářních dnů, jimiž se dělí vyměřovací základ, považuje se za denní vyměřovací základ jedna třicetina započitatelného příjmu, kterého by zaměstnanec pravděpodobně dosáhl v kalendářním měsíci, v němž vznikla sociální událost."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 6. 2022 15:27
Dobrý den, vím, že se tu řešily podobné případy, ale pořád mi není jasné, jaký pravděpodobný výdělek poslat v příloze na MSSZ.
Zaměstnankyně nastoupila 8.4.2022 do prac.poměru na dobu určitou do 31.12.2022, sjednaná měsíční mzda 28.000,- Kč, žádné další příplatky ani odměny.
2.5.-13.5. čerpala OČR.
Náš program mi vygeneroval přílohu, kde příjem za rozhodné období byl skutečným příjmem za měsíc duben 2022.
MSSZ mi to vrátila, že mám uvést příjem pravděpodobný. Pročítám kde co, ale opravdu mi není jasné, co napsat na přílohu. Ještě jsem takový případ neřešila.
Moc děkuji za radu. Procházková