Díky za reakci. Vím, napsala jsem to nešikovně, šlo mi o ukončení z hlediska evidence a hlášení. V rozhodnutí není konkrétní datum a já si nejsem na 100 % jistá, jestli ta lhůta uplyne 30.7. (tj. to bude její poslední pracovní den). Jestli těch 60 dní počítáme správně tak, že den nabytí právní moci se nepočítá a začínáme počítat od dalšího dne.
Ano, lhůta počítaní podle dnů začíná dnem, který následuje po dni, který běh lhůty založil.
Vy ale musíte řešit i další souvislosti, jako je právní moc, vykonatelnost rozhodnutí, konec lhůty a další. A to nikoliv stylem jedna paní povídala.
Osobně mě překvapuje, že tak zásadní věc řešíte až dneska, navíc na této diskuzi. Podotýkám, že lhůty, doby, a počítání času patří při aplikaci práva mezi složitá témata.
Moc díky za ujištění. Řešil to kolega, právnička odsouhlasila datum nabytí právní moci, zbytek byl konzultován s příslušnými úřady, tak pevně věřím, že je vše OK. Jen mně napadlo, jestli jsme se u té lhůty o den nespletli právě proto, že vím, že jste tady v diskuzi několikrát zmiňovala, že jsou tam rozdíly v dobách, lhůtách a počítání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 7. 2022 11:09
Dobrý den,
prosím o radu. Cizince musíme ukončit PP kvůli zrušení povolení k pobytu. V rozhodnutí je napsáno toto:
1. Přechodný pobyt na území ČR se účastníci řízení na vlastní žádost dle § 87f odst. 1 zákona č. 326/199 Sb. ukončuje.
2. Účastníci řízení se ve smyslu § 87f odst. 5 zákona č. 326/1999 Sb., v platném znění, stanoví lhůta 60 dnů od nabytí právní moci tohoto rozhodnutí k vycestování z území ČR.
Nabytí právní moci bylo dle mých informací 31.5.2022. (Datum doručení písemnosti.)
Je správné datum ukončení PP k 30.7.2022?
Moc díky za případnou radu.