Pronájem rekreačních chat

• 9. 8. 2022 12:11

Dobrý den, zakoupila jsem před pár lety malý rekreační areál, ráda bych nyní chaty pronajímala na letní sezonu, je jich 7. Ráda bych věděla, jestli existuje možnost pronájmu bez toho, abych měla aktivní ičo. Myslím možnost pronájmu na smlouvu apod. a za jakých okolností by to bylo možné, děkuji za odpověď D.Pěničková

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 8. 2022 15:04

tosnadnenimozny

no nevím, ale jak chcete zařídit třeba to, že u rekreačních chat nebudete poskytovat žádné služby? to si vždy nový "nájemník" chatu uklidí, doveze si povlečení a vše potřebné?
      a hlavní problém vidím v tom, že na 99 % půjde o přechodné ubytování, na které je ŽL potřeba, a ne o nájem.

• 9. 8. 2022 15:28

danndula77@seznam.cz

no měla jsem na mysli, pronajmout chatu na půl roku k využití jednomu zájemci za předem stanovené měsíční nájemné, aby ji mohl využívat jako své vlastní rekreační ubytování - jako by jezdil na svou vlastní chatu?! tento model nabídky je běžný v zahraničí, na našem trhu nabídka chybí...v zahraničí je běžné najmout si rekreační chatu třeba i na rok s tím, že na sjednanou dobu ji budu vlastnit a budu tam mít své osobní věci a budu tam jezdit dle libosti kdykoli...

• 9. 8. 2022 15:34

tosnadnenimozny

na našem trhu je to také běžné, nabídka nechybí, stačí hledat. jen to vaše "na sjednanou dobu ji budu vlastnit" je blbost.
      potřebné jsem napsala výše, rozhodující je zda jde o ubytování nebo nájem, a zda poskytujete i služby.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).