Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 9. 2022 22:24
Dobrý den,
moc prosím o radu. Po skončení mé rodičovské dovolené jsem byla v evidenci na úřadu práce. Po 6 měsících jsem nastoupila do nového zaměstnání. Bohužel po 11 měsících jsem nyní dala výpověď. Zaměstnavatel vyžadoval přesčasy a už jsem to s dětmi nezvládala. Teď se znovu nahlásím na úřad práce. Potřebuji částečný úvazek, nevím, jak dlouho bude trvat než se mi podaří takovou práci najít. ALE teď jsem se dočetla, že nárok na podporu v nezaměstnanosti, která by se počítala z mého posledního výdělku je možná v případě, že jsem byla alespoň 12 měsíců plátcem důchodového pojištění. To bohužel o jeden měsíc nesplňuji. Nevíte prosím jestli existuje nějaká možnost, jak tento jeden chybějící měsíc doplnit? Přemýšlela jsem, kdybych si jeden měsíc zaplatila zdravotní a sociální pojištění sama a až potom se nechala zaevidovat na úřad práce? Nechci aby to vyznělo špatně, ale dvacet let jsem měla poměrně velké odvody ze mzdy a nyní jen potřebuji trochu pomoct když je dcera malá.
Velice děkuji.
Sandra