Zboží z číny

• 7. 9. 2022 22:25

dobrý den,
    moc prosím o radu, jsme plátci DPH. U nás je to tak, že odvést DPH musíme, ale nárokovat DPH můžeme jen v určitých případech. V tomto případě nesmíme nárokovat. Obdržela jsem fakturu za zboží z číny za 350kč (opravdu Kč, není to překlep, že by to byla eura) Na faktuře je uvedeno naše ičo + dič (jméno naší firmy ne, ale jméno našeho zaměstnance, který nakupoval). Také ičo čínské firmy. Dále na dokladu je uvedeno:
    "tento doklad splňuje všechny náležitosti pro zaúčtování jako účetního dokladu, nejedná se však o daňový doklad ve smyslu zákona o DPh. DPH je dle č. 14 směrnice rady 2006/112/ES odvedeno platformou ATELI v režimu IOSS pod evidenčním číslem IM203000017, cena položky je uvedena vč. DPH.
    Nevím si rady, co s takovým dokladem, žádný doklad o clu nemáme
    1, půjde to do DPH a do jakého řádku a do KH a do jakého oddílu?
    2, bude to mimo DPH a KH?
    dále jsem se na internetu dočetla:
    Za zásilky do €150 to za Vás provede naše ATELI Marketplace Platforma v režimu IOSS. Z tohoto důvodu je nezbytně nutné, abyste v rámci výzvy dopravce(nejčastěji České pošty) sdělili informaci, že DPH již bylo odvedeno platformou v režimu IOSS pod evidenčním číslem IM2030000017.Sdě­lení tohoto čísla prokazuje, že DPH za zásilku již bylo uhrazeno. Pokud se přepravce IOSS číslo naší platformy nedozví, bude DPH vyměřeno duplicitně Vám. - nic jsme nikomu nesdělovali.
    Za zásilky do hodnoty €150 se CLO neplatí.
    Z toho co jsem se dočetla, mi připadne, že faktura bude mimo DPH a KH, je prosím moje úvaha správná? děkuji vám všem za vaše rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).