zboží nám poslal český dodavatel, na faktuře je uvedena velká británie a jejich ič., mluvila jsem po telefonu s českým dodavatel, faktura má duzp (no, ikdyž jsou neplátci). řekl mi, že zatím nemají ičo, že na něho čekají a až ho budou mít, tak to bude jednodušší. jedná se o zboží a dovozní JSD nemáme. Ohledně JSD se musí někde vyžádat nebo to chodí automaticky. My takových faktur nemáme moc a když tak jsem z toho zmatená.
děkuji moc za vaše rady.
děkuji vám paní Jano za vaše cenné rady, ještě bych se vás ráda zeptala. Mám fakturu z norska, nákup služby, na faktuře je uvedeno:
total excluding tax 4,95euro
VAT - CZ (21% incl.) 1,04euro
total 5,99 euro
odvedla by jste DPH z 1,04euro? DPH v ř. 7? nebo jen nárokovala a nebo úplně mimo KH a DPH? Mám pocit co faktura mimo EU to úplně něco jiného. děkuji moc za vaši trpělivost a přeji pěkné pondělí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 9. 2022 8:49
dobrý den,
prosím o radu, mám fakturu, na které je uvedeno firma z velké británie + jejich ičo. Faktura je od českého dodavatele(na faktuře není uveden), a na faktuře je uvedeno "nejsme plátci DPH, původ zboží: EU". Opět si nevím rady, prosím bude tento doklad mimo KH a DPH? děkuji moc za ochotu.