Zatrideni cz cpa 41 az 43 je všeobecně v rezimu. Je milion praci stavebnich i nestavebnich, nektere do rezimu patri jine ne. Kazda firma se navic stavi k tomuto ruzne a hodne jich taky chybuje. Neda se rozebirat pripad od pripadu. Pokud nenajdu v zatrideni rezimu pozadam dodavatele kam to dal a zatridil. Pokud je s dani a podle me nema byt, pozadam o predelani faktury.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 9. 2022 11:11
Jsme stavební firma a dostáváme faktury od subdodavatelů, vesměs v PDP. Některé práce jsou však zdaněny. Asi bych to potřebovala vysvětlit. Např. práce hydraulickou rukou, práce nakladačem mohou být někdy v PDP jako stavební práce a jindy zdaněné? Dá se to zdůvodnit tak, že jde o nakládku a vykládku, přemístění materiálů, a to přesto, že jsou tyto práce prováděny na stavbě - tj. na pozemku, vedle stavby?
Pak váhám, jak to má být s čerpáním betonu - může být také někdy PDP a někdy zdaněné? A co geodetické práce? Podle mě tato služba by měla být v přenosu, ale fakturováno s DPH.
Může mi to, prosím, někdo vysvětlit, jak to mám obecně řešit? A také jak zdůvodnit při případné kontrole z FÚ?
Děkuji.