Exekuce - HPP a invalidní důchod

• 11. 10. 2022 7:59

Zdravím všechny,

moc prosím o pomoc. Mám tu zaměstnance, který současně pobírá se mzdou i invalidní důchod. Jeho čistá mzda je 8600,- a důchod 9055,- neuplatňuje žádné vyživované osoby. Má 9 exekucí a každá má jiný postup výpočtu. Už jsem v tom zamotaná, protože někteří exekutoři, chtějí při výpočtu zohlednit 1/2 nezabavitelné částky a druhou má použít ossz, jiní zase, chtějí k příjmu přičíst inv. důchod. Nejsem si jistá, zda srážím správně:

Pořadí exekucí:
    1. exekuce doručena 13.1.2010, nepřednostní, zohlednit 1/2 nezab. částky (4708,-)- nesrážím
    2. exekuce doručena 25.7.2011, nepřednostní, použít celou nezeab. částku při výpočtu
    3. exekuce doručena 13.6.2012, nepřednostní, nezab. částku použije OSSZ
    4. exekuce doručena prvnímu plátci 4.8.2015,přednostní (ZPMV), důchod má být přičten k ČM a vypočítat srážku - srazím 5492

Můj dotaz zní: zda postupuji správně, že srážím pouze na exekuci č. 4 a ne i na exekuci č.1?

Všem předem děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 10. 2022 8:07

Jasná

Váš postup není správný. První třetina se srazí na nepřednostní exekuci s datem doručení 13.1.2010 a druhá třetina a popřípadě i částka zabavitelná bez omezení se srazí na přednostní exekuci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).