Alexi, děkuji moc za reakci. DPH jsem zpracovala. Kontaktovali jsme dodavatele, tomu se do nacenění jednotlivých předmětů nechce, což se mi nelíbí, ale jak z toho ven. Předpokládám, že některé věci mohou mít hodnotu nad 80tis. Navíc, když jsem si četla o souboru mov. věcí, požaduje se také ocenění jednot. položek, což nám situaci nijak neřeší. Věci byly do uživání zařazeny v 11/22 , takže správně bych měla příp. dlouh. majetek uvést na spec. řádek v DP DPH - FÚ nás na to už upozorňoval při šetření s vratkou DPH. Jako možné východisko vidím, nechat si věci ocenit znalcem. Nebo pokud máte jinou radu, budu za ni ráda :-) Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 11. 2022 13:53
Dobrý den, prosím o radu zkušenější.... FO se stává plátce DPH od 04.10.22, účtuji nákupní fakturu vystavenou 13.10.22 s DUZP 30.09.2022, chápu to správně, že tento nákup proběhl před datem registrace, tj. 30.09.2022 a uvedu v r. 45 DP DPH ? Jak jsem se dočetla do KH údaj nevstupuje. Jedná se o stánek s minikavárnou, v příloze je uveden soupis mov. věcí, ovšem bez vyčíslení hodnoty jednot. předmětů - gastrovybavení atd. v celk. hodnotě nad 1 mil. - mohu účtovat jako soubor mov. věcí ? Děkuji za názory.