Chybně ukončená neschopenka, čerpání náhradního volna ?

• 16. 11. 2022 11:41

Dobrý den, prosím lékařka mi omylem ukončila neschopenku o 4 pracovní dny později, tzn., že jsem tyto 4 dny už chodila do práce a odpracovala jsme plných 8hodin/den. Náhrada DPN mi měla být vyplacena pouze za 4 pracovní dny (32 hodin). Tím, že mi je neschopnost ukončena o 4 dny déle proplácí se mi 8 dní (64 hodin) v celkové výši 5.855 Kč. Dohodli jsme se s majitelem firmy, že si tedy za ty 4 dny vyberu náhradní volno. Nebudu už nic zpětně řešit s doktorkou ani se sociálkou. A teď jsem se do toho zamotala tak, že nevím. Mám majiteli za ty 4 dny, které mi platí zaměstnavatel náhradu DPN, tj. 5.855/2 = 2.928 Kč vrátit hotově a nebo by mi měl naopak on doplatit ve mzdě rozdíl do částky jakou bych měla, kdybych pracovala + budu čerpat ještě ty 4 dny jako náhradní volno ? Když by mi rozdíl doplatil, mohu ještě čerpat ty 4 dny náhradního volna a nebo již ne ? Za jakých podmínek si tady mohu 4 dny náhr. volna vybrat, prosím ? Neschopenku jsem měla mít správně 2.11. - 7.11., omylem jí mám 2.11. - 11.11.22. Snad je můj dotaz trochu srozumitelný, poradí-li někdo, moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).