Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
23. 11. 2022 6:01
Dobrý den, prosím o radu. Řemeslník, měsíční plátce DPH, jednou za měsíc donese doklady ke zpracování. V září vystavil fakturu v režimu přenesení daňové povinnosti s DUZP 30.9., tuto fakturu jsem zahrnula do DPH a KH za září. Po měsíci opět donesl doklady a fakturu se stejným číslem a odběratelem tam má znovu, ale s jinou částkou a DUZP 31.10. Když jsem včera u něho zjišťovala proč to tak je tak jsem se dozvěděla že původní fakturu ze září mu odběratel vrátil, protože nesouhlasil s cenou a nedal si ji ani do účetnictví a on mě o tom zapoměl říct. Prosím o radu jak správně postupovat s opravou. Stačí poslat následné KH hlášení, kde faktura nebude nebo vystavit na fakturu i opravný daňový doklad s DUZP 30.9? Mockrát děkuji za reakci.