Razítko není povinná náležitost, ale je na vás, jak prokážete, že vyšetření nebo ošetření bylo provedeno ve zdravotnickém zařízení, které je ve smluvním vztahu ke zdravotní pojišťovně, kterou jste si zvolila, a které je nejblíže bydlišti nebo pracovišti a je schopné potřebnou zdravotní péči poskytnout, pokud vyšetření nebo ošetření nebylo možné provést mimo pracovní dobu.
Za velmi mnoho let své praxe jsem nezažila, že by zaměstnanec prokazoval, že navštívil zdravotnické zařízení, že se jednalo o vyšetření neb ošetření, že zařízení má smlouvu s jím zvolenou pojišťovnou apod. Před lety jsem se této problematice věnovala dost do hloubky a mohu potvrdit, že řada zařízení ani nevěděla, zda jsou zařízením zdravotnickým, nevěděla to ani zdravotní pojišťovna. Totéž o tom, co je vyšetření a ošetření.
Ale požadavek na razítko je blbina.
Nová ordinace stomatologa - vstupní vyšetření hrazené ZP. Jednalo se mně především o tu povinnost mít na propustce razítko. Nezdá se mně dobré, aby toto zaměstnavatel bral jako důvod odmítnutí a dobu této překážky, kterou jsem nezneužila ani o minutu, neuznal. Děkuji za reakce. Budu od zaměstnavatele žádat předpis, který uvádí razítko jako nezbytnou náležitost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 12. 2022 10:42
Dobrý den, přinesla jsem zaměstnavateli propustku na 2h. jen s podpisem lékaře (nový lékař, který zatím razítko nemá). Zaměstnavatel mně ji vrátil jako neplatnou. Prosím, je razítko povinná náležitost? Kde najdu předpis? Moc děkuji.