Ke včerejšímu dni obnovila živnost, nicméně já to vůbec neměl v plánu, prostě jsem v minulosti hloupě označil brzké datum obnovení a nedal si na to pozor. Bude možné to zpětně zrušit? Pokud ne, tak jsem nyní zaměstnanec, což by znamenalo že se mě zálohy na zdravotní a sociální ze samostatně výdělečné činnosti nebudou týkat? Děkuji za odpověď
A vznikne povinnost uhradit zálohy za tento měsíc když přejdu na vedlejší činnost vzhledem k tomu, že pár dní tam bude evidovaná ta činnost hlavní? (Mám odvody u zaměstnavatele). Děkuji
Tak jste celý tento měsíc zaměstnanec, tudíž OSVČ vedlejší, nebo jste pár dní nebyl zaměstnanec, tudíž jste pár dní byl OSVČ hlavní? Z hlediska SP a ZP se na to nahlíží různě.
Osvč hlavní jsem přerušil k 3.11.2021 a přerušení trvalo až do 1.12.2022. Zaměstnanec jsem od 1.4.2022 do teď. Tedy jsem myslel, že když ta živnost byla obnovená jako hlavní, tak že mi vznikne povinnost uhradit zálohy za tento měsíc?
2. 12. 2022 13:42
Ke včerejšímu dni obnovila živnost, nicméně já to vůbec neměl v plánu, prostě jsem v minulosti hloupě označil brzké datum obnovení a nedal si na to pozor. Bude možné to zpětně zrušit? Pokud ne, tak jsem nyní zaměstnanec, což by znamenalo že se mě zálohy na zdravotní a sociální ze samostatně výdělečné činnosti nebudou týkat? Děkuji za odpověď