Úhrada vyúčtování pracovní cesty

• 6. 12. 2022 8:26

Dobrý den,
    doposud jsem vyúčtování pracovní cesty vyplácela v hotovosti z pokladny. Nyní jsem dostala pokyn vyplácet na účet. Je to takto možné? Na co si dát pozor?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 12. 2022 11:58

without nickname

1. Cestovní náhrady nejsou mzdou, takže i když zaměstnanec dříve souhlasil s bezhotovostní výplatou mzdy, cestovních náhrad se to netýká = nutná samostatná dohoda.
      2. Zaměstnavatel je povinen uspokojit práva zaměstnance do 10 pracovních dnů ode dne, kdy zaměstnanec předložil doklady, pokud se nedohodnou jinak = 10. pracovní den už musí mít peníze na účtu, což nemusíte vždy stihnout. Takže také samostatná dohoda.

• 6. 12. 2022 17:41

bobík

já pochopila dotaz, že ne do mzdy, ale místo v hotovosti pošlu na účet zamětnanci. My to děláme běžně, akorát mám na to speciální analitiku 333.ae - cestnovní náhrady. Jestli jsem tedy pochopila dotaz správně, pak je to stejné jako u hotovosti, akorát to šetří čas, do v.s. dáváme číslo CP, v bance se mi to spáruje automaticky (máme nastaveno) a hlavně nemusím řešit v pokladně neustálé drobné.

• 7. 12. 2022 7:11

vacule

Děkuji všem za reakci. Ano, jde mi o to, abych nemusela neustále vybírat z účtu a převádět hotovost do pokladny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).