1. Cestovní náhrady nejsou mzdou, takže i když zaměstnanec dříve souhlasil s bezhotovostní výplatou mzdy, cestovních náhrad se to netýká = nutná samostatná dohoda.
2. Zaměstnavatel je povinen uspokojit práva zaměstnance do 10 pracovních dnů ode dne, kdy zaměstnanec předložil doklady, pokud se nedohodnou jinak = 10. pracovní den už musí mít peníze na účtu, což nemusíte vždy stihnout. Takže také samostatná dohoda.
já pochopila dotaz, že ne do mzdy, ale místo v hotovosti pošlu na účet zamětnanci. My to děláme běžně, akorát mám na to speciální analitiku 333.ae - cestnovní náhrady. Jestli jsem tedy pochopila dotaz správně, pak je to stejné jako u hotovosti, akorát to šetří čas, do v.s. dáváme číslo CP, v bance se mi to spáruje automaticky (máme nastaveno) a hlavně nemusím řešit v pokladně neustálé drobné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 12. 2022 8:26
Dobrý den,
doposud jsem vyúčtování pracovní cesty vyplácela v hotovosti z pokladny. Nyní jsem dostala pokyn vyplácet na účet. Je to takto možné? Na co si dát pozor?
Děkuji