Dobrý den,
byli jsme před několika měsíci v podobné situaci.
Ve formuláři od Fedexu byl i odkaz na Celní správu, tam jsme se zaregistrovali a do datové schránky nám přišlo Rozhodnutí o registraci a o přidělení identifikátoru hospodářského subjektu (čísla EORI) od Celního úřadu. A ano, EORI máme ve stejném tvaru jako DIČ.
Nevím, ale asi bych radši poslala žádost podruhé než vůbec. Protože když celní správa napíše, že "Každý hospodářský subjekt, který obchoduje se třetími zeměmi, je povinen se zaregistrovat do tzv. Rejstříku hospodářských subjektů (dále jen „rejstřík EORI“).", tak tu povinnost myslí vážně. Přinejhorším Vám na žádost odpoví, že nevyhovují, protože už registrovaní jste. A nebo předtím zkuste, jestli vám to na příslušném útvaru celní správy někdo prozradí po telefonu, ale na to bych se asi vůbec nespoléhala.
Pak napište, jak to dopadlo. ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 12. 2022 17:37
dobrý den,
prosím o radu, nakoupili jsme zboží ze 3.země, kolega za mnou přišel, že firma Fedex mu poslala formulář, ve kterém chtějí naše EORI. Tady na diskuzním forum je toho hodně, ale nejsem z toho moudrá. Než začnu bádat. Já ani nevím, jestli EORI máme přidělené nebo ne. našla jsem si internetu ověření čísla EORI a toto mi vyjelo.
Číslo EORI = jsem zadala naše dič tzv. CZ a čísla
Datum žádosti: 06/12/2022
This EORI number is valid.
Jméno vyjelo mi název naší firmy
Adresa
Street number vyjela mi naše ulice
Postal code vyjelo mi naše psč
Město vyjelo mi naše město
Země: Česko
Chtěla bych se zeptat, naše EORI je v podstatně naše dič? v tom co mi vyjelo je napsané EORI číslo je platné. Připadne mi to až příliš jednoduché. děkuji moc za radu a pomoc.