Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 1. 2023 13:36
Dobrý den chci se zeptat. Moje exmanželka pocházející z Ukrajiny asi pravděpodobně sfalšovala cizí podpis k tomu aby zde v ČR dostala povolení k přechodnému pobytu cizinců. Než jsme se rozvedli tak jsme spolu ještě podali žádost o tento pobyt v ČR a mezi tím než se to řešilo jsme se rozvedli,trvalo to docela dlouho protože na cizinecké policii po mé v této době ještě manželce požadovali hodně dokumentů na které se i čekalo než jsme je dostali z Ukrajiny,no prostě mezi tím časem jsme se rozvedli. Žádost stále běžela a já sem to už přestal řešit i s ní. Až jednoho dne kdy sem šel do bytu kde jsme spolu žili i z naší dcerou. Potřeboval jsem nájemní smlouvu od tohoto bytu který jsme měli v pronájmu. A když jsem si jí tuto smlouvu prohlížel všiml jsem si že podpis majitele bytu který nám tento byt pronajímal byl obtahnuty perem nebo tužkou nepamatuji si už přesně ale šlo to poznat docela dost a já se exmanželky zeptal co je stim podpisem vždyť ty si zničila tímto celou smlouvu kterou jsem potřeboval a kterou by mi nikdo normální neuznal protože okamžitě by si také všimnul toho podpisu. A pak mě to došlo. Exmanželka sfalšovala tento podpis k tomu aby dostala povolení k přechodnému pobytu protože na cizinecké policii chtějí mít jistotu že cizinec který žádá o povolení k pobytu nespí někde na ulici a chtějí vidět nájemní smlouvu a chtějí také vlastnoruční podpis od majitele pronajimane nemovitosti. A protože jsem znal tohoto majitele bytu věděl jsem od něj že jí nic takového nepodepsal a já sem okamžitě věděl jak exmanželka sfalšovala tento podpis. Obtahla tento podpis na dokument který potřebovala mít podepsaný majitelem nemovitosti a pak jen už obtahla otisk podpisu na dokumentu pro cizineckou policii, proto zustal originální podpis obtaženým to protože jen obtahla a zároveň vtiskla na potřebné místo podpisu na dokumentu pro cizineckou policii aby dostala povolení k přechodnému pobytu. A já se chci zeptat jestli je to trestný čin a pokud ano tak jaký trest za to je??