No já jsem právník, tak ošetřuji trochu jinak.
Když stanovíte, že musí odpracovat směnu, tak jsou to např. i ty 4 hodiny,: Pak se to ale těm se směnou 12 hodin bude zdát nespravedlivé a do jisté míry budou mít pravdu. Šel bych cestou nejmenšího odporu a stanovil podmínku odpracovat počet hodin odpovídající nejkratší směně (zde 4 hodiny). Klid v rodině, klid ve firmě.
Tom
Ano 107,10 Kč
Já mám také dotaz - máme 8 hod. prac. dobu a ve směrnici na stravenky jsme měli, že za směnu delší jak 11 hodin (s povinnou přestávkou) náleží další stravenka. To asi v případě paušálu nemohu dávat 2 x co? Nebo dát do předpisů částku 75 Kč za směnu a v tomto případě dalších 30 Kč (tak aby to nepřekročilo těch 107 Kč) ?
Děkuji za rady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2023 20:36
Hezký den, prosím Vás o radu. Když bude firma vyplácet stravenkovový paušál, může dát do vnitřního předpisu, že na něho má zaměstnanec nárok po odpracování celé směny? Děkuji Jana