Ještě doplním, že jsem u prvního zaměstnavatele pracoval leden, únor, červen a červenec. Pak jsem začal pracovat u druhého zaměstnavatele, kde jsem pracoval červenec, srpen, září, říjen, prosinec. Prohlášení k dani (růžový papír) jsem měl prvně podepsáno u prvního zaměstnavatele, poté co jsem u něj v červenci skončil, tak jsem prohlášení u něj zrušil a podepsal ho od srpna u druhého zaměstnavatele. Takže jsem měl všechny měsíce u zaměstnavatele prohlášení k dani, krom toho měsíce července, kdy jsem ho u druhého zaměstnavatele podepsané mít nemohl, protože jsem ho měl v ten měsíc podepsané u prvního zaměstnavatele.
Rozhodnutí je na vás.
O potvrzení o zdanitelných příjmech můžete zaměstnavatele požádat telefonicky nebo mailem. Přiznání vyplníte na internetu v portále "moje daně", formulář "Daň z příjmů fyzických osob pro poplatníky mající pouze příjmy ze závislé činnosti...", sečtete položky ze tří potvrzení, podepíšete např. svou bankovní identitou. Jestli ta odměna byla několik tisíc, tak by mi to za tu námahu stálo. Složitě to jenom zdálky vypadá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2023 16:02
Dobrý den, mám dotaz ohledně daňového přiznáni u DPP.
Jsem studentem (sociální a zdravotní pojištění mi platí stát), pracoval jsem na DPP u dvou zaměstnavatelů (jen jeden měsíc u obou naráz), jednou jsem přesáhnul u jednoho z těchto zaměstnavatelů hranici 10 000 Kč/měsíc, ani u jednoho jsem nepřesáhl 300 hodin za kalendářní rok.
Musím tedy vypisovat daňové přiznání, nebo ne?