Re: Realita
Lidé se k Vám chovají tak, jak jim dovolíte. Já bych se na něj usmála a řekla bych mu, že se bojím nákazy mononukleózou nebo něčím podobným a ať mi je přinese vyčištěné nebo si opatří duplikáty. A že jsem ráda, že to chápe.
Ne že bych to Vám nebo někomu jinému přála, ale docela jsem se zasmála. Možná se to bude hodit, až Vám berňák ohlásí na toho podnikatele kontrolu. Tomu kocourovi by se pak mohly podstrčit i další doklady, které by ta úřednice zase až tak nemusela vidět, co říkáte? :-)
Tak Jiřko, takhle jsem se ještě dnes nezasmála (a asi již nezasměju).
To mně zase jeden klient přinesl doklady, které vypadaly jako použitý toalet.papír - říkal, že mu je vítr vzal z otevřeného traktoru přímo do hnoje. Jiný klient zase poslal s doklady svou matku, která s nimi chudák na náledí upadla (naštěstí se jí nic nestalo), ale část dokladů - zrovna to byly bank. výpisy, vypadly do rozbředlého sněhu a byly téměř nečitelné. Klientovi - zemědělci -jsem doporučila, ať doklady ofotí, té paní s těmi výpisy jsem řekla, ať si syn nechá vyhotovit bankou výpisy nové, že bych byla nerada, aby se při případné kontrole FÚ vymlouval, že takto "zpracované" doklady mu předala jeho účetní.
Nějak to tady dramatizujete! Je přeci normální, že od černého řemesla budou asi doklady cítit chladící smradlavou emulzí a od kosmetičky budou vonit pudrem. Měli by jste vidět jak vypadají doklady ve fabrice!
Jste moc zhýčkané.
Z toho důvodu mám také vysoké výdaje na mýdlo a ručníky a úklid.prostředky. Také maličkosti neřeším!
A připadá mi přehnané, aby si doklady od hnoje ofotil! Tak jsou od hnoje, no a co. Nepitvejte ptákoviny a pořádně účtujte!
Re: Pro Hygienu
To je úžasný!!! Když chci poradit s nějakým důležitým a velmi težko řešitelným dotazem, tak mi buď nikdo neodpoví, nebo mi napíšete, ať si to přečtu v zákonu. Ale o kočičím hovně, je tady diskuze, přes celou stránku. To jen potvrzuje to, co jsem si myslela, najde se tady jen velmi omezené množství lidí, kteří jsou schopni poradit relevantním způsobem...Pro zklamanou - jestli jste kvalitní a vyhledávaná účetní, můžete si dovolit hodit mu to na hlavu, jestli ne nasaďte si rukavice a nezabírejte zde prostor, určený k řešení zásadních problémů...S přáním všeho dobrého do Nového roku. Adélka
Re: Pro Adélu
Kočičí tentononc je docela zásadní věc. :-)
My jsme museli kvůli kočičí moči vyhodit křeslo za 5tkč,
protože nezabíralo ani dvouměsíční venčení křesla na čerstvém vzduchu, ani spešl přípravky na zvířátka. :-(
Pak je otázkou, jestli kvůli takové patálii pustit výnosného klienta....
Asi bych jako "nešťastný klient" přistoupil na 100-200% přirážku za zpracování takovýchto specifických dokladů.
Re: Pro Adélu
U výnosného klienta by si to určitě většina z nás rozmyslela jej pustit k vodě. Ale většina zemědělců honorář za účetnictví splácí max. po pětistovkách a dluží za několik let zpátky (takovou zkušenost nemám jen já), tak to o takové doklady a klienty není oč stát.- (Když šetří i na tom, aby inkriminované doklady zařadil jednotlivě do igelitových desek. Takové doklady by do ruky vzala snad každá účetní). A k tomu, že se o tomto rozvine diskuze a k zásadním problémům nikoliv - k této problematice nikdo nepotřebuje k ruce zákony a vyhlášky a odpověď na toto téma napíše každý daleko rychleji než kvalifikovanou dpověď.
Já osobně, když bych potřebovala poradit, tak poděkuji, ale jsou-li mezi námi tazatelé, kteří se místo poděkování rozčílí, když hned odpověď nedostanou, tak si to většina odpovídajících napříště rozmyslí.
Re: To je ve výchově :-)
Taky jsem se zasmála a vzpoměla jsem si na své účtování útulku pro kočky, zdarma v rámci dobročinnosti - doklady jsem opatrně prala a žehlila :-) Ty kočky z toho opravdu nemají rozum, nebo spíš je to výchova. Nechci se chlubit, ale moje inteligentní kočky to nedělají :-))) Nápad s takto označenými doklady pro kontrolu FU je ale geniální - jen jestli na to není nějaký předpis? J.F.
>>>>>>Vždy jsem toužila po tom, abych účtovala. Po letech
>>>>>>učení jsem se stala OSVČ, kterou jsem už 4 roky a
>>>>>>víte
>>>>>>že bych toho nejraději nechala.
>>>>>>Dnes mi klient přinesl doklady. Pár dokladů mi
>>>>>>podával ve zvláštní obálce se slovy: "promiňte, ale
>>>>>>vykálela
>>>>>>se nám na to kočka ........"
>>>>>>Ještě jsem neměla odvahu se do té obálky podívat.
>>>>>>MÁM JÁ TOHLE ZAPOTŘEBÍ???? A to jsem jenom toužila po
>>>>>>tom účtovat.
>>Ne že bych to Vám nebo někomu jinému přála, ale
>>docela
>>jsem se zasmála. Možná se to bude hodit, až Vám
>>berňák
>>ohlásí na toho podnikatele kontrolu. Tomu kocourovi
>>by
>>se pak mohly podstrčit i další doklady, které by ta
>>úřednice zase až tak nemusela vidět, co říkáte? :-)
>***************
>Taky jsem se zasmála a vzpoměla jsem si na své
>účtování útulku pro kočky, zdarma v rámci dobročinnosti -
>doklady jsem opatrně prala a žehlila :-) Ty kočky z toho
>opravdu nemají rozum, nebo spíš je to výchova. Nechci
>se chlubit, ale moje inteligentní kočky to nedělají
>:-))) Nápad s takto označenými doklady pro kontrolu FU
>je ale geniální - jen jestli na to není nějaký předpis?
>J.F.
>**********************
>>>>>>>Dnes mi klient přinesl doklady. Pár dokladů mi
>>>>>>>podával ve zvláštní obálce se slovy: "promiňte, ale
>>>>>>>vykálela
>>>>>>>se nám na to kočka ........"
>>>>>>>Ještě jsem neměla odvahu se do té obálky podívat.
>>>>>>>MÁM JÁ TOHLE ZAPOTŘEBÍ???? A to jsem jenom toužila po
>>>>>>>tom účtovat.
---------------------------------------------------------------------------------------
>>:-))) Nápad s takto označenými doklady pro kontrolu
>>FU
>>je ale geniální - jen jestli na to není nějaký
>>předpis?
>>J.F.
>>**********************
-----------------------------------------------------------------------------------------
PŘEČETLA JSEM SI MILÉ DÁMY VAŠE PŘÍSPĚVKY A TEDY,KLOBOUK DOLŮ.
JÁ OSOMNĚ TAKVÉ DOKLADY VRACÍM JAKO NEČITELNÉ A PROSTĚ MÁ MILÝ PLÁTCE SMŮLU, KDYŽ SI NEDOKÁŽE SVOJE DOKLADY PRO ODEČTY DANÍ LÉPE ULOŽIT, MUSÍ PLATIT. VŽDYŤ JE TO PŘECI PRO JEHO PLUS, TAK CO JÁ BYCH SE PROBÍRALA NĚJAKÝMI VÝKALY JEHO KOCOURA.
TAK ŽE - PROSTĚ MU JE VRAŤTE, ON SI TO PŘÍŠTĚ ROZMYSLÍ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 12. 2005 12:22
Vždy jsem toužila po tom, abych účtovala. Po letech učení jsem se stala OSVČ, kterou jsem už 4 roky a víte že bych toho nejraději nechala.
Dnes mi klient přinesl doklady. Pár dokladů mi podával ve zvláštní obálce se slovy: "promiňte, ale vykálela se nám na to kočka ........"
Ještě jsem neměla odvahu se do té obálky podívat.
MÁM JÁ TOHLE ZAPOTŘEBÍ???? A to jsem jenom toužila po tom účtovat.