Dobrý den, to jsme tu nedávno řešili a nedošli jsme k jednotnému závěru. Já na odhlášku zaškrtávám, že odstupné nebylo vyplaceno a pak posílám tiskopis, že odstupné již bylo vyplaceno (jakmile vyplatíme). Zde máte odkaz na tiskopis: https://www.mpsv.cz/-/potvrzeni-zamestnavatele-o-vyplaceni-odstupneho-pro-ucely-poskytovani-podpory-v-nezamestnanosti
Někdo jiný tu však psal, že na ÚP mu řekli, že má zaškrtnout, že odstupné bylo vyplaceno. A teď babo raď.
Dobrý den,
měla jsem loni stejný problém jako vy. Formuláře se změnily ve chvíli, kdy firma propouštěla pro nadbytečnost 4 lidi a já jsem nevěděla přesně jako vy. Tenkrát jsem si zavolala na sociálku (byl to duben/květen loni), na sociálce mi bylo řečeno, že oni sami neví, že to je novinka vůbec neví, že si mám zavolat na ÚP.
Na ÚP mi řekli, že mám zaškrnout ANO. Tak jsem to udělala a odeslala a od té doby nic nepřišlo ani z jednoho úřadu, že by něco bylo špatně, pokud jde člověk na ÚP, tak se mi pak stalo, že stejně chtěli ještě zvlášť v době výplat potvrdit, že odstupné bylo opravdu vyplaceno.
Tak jen moje zkušenost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2023 6:22
Dobrý den, prosím o radu. Dnes bych měla odhlásit konec PP Na OSSZ u jednoho zaměstnance - konec k 28.2.. Zaměstnanec skončil PP výpovědí ze strany zaměstnavatele, kdy ve výplatním termínu mu bude vyplaceno 3 měsíční odstupné. V odhlášce na OSSZ se píše info, zda mu bylo vyplaceno odstupné v plné výši. Vyplním tedy NE, když mzda mu bude odeslána na účet 10.3. (ve výplatním termínu), tzn. v této chvíli ještě nebyla odeslána. Nebo vyplním ano? Trošku se v tom ztrácím.
Děkuji.