Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2023 14:52
Dobrý den, vzali jsme si s dcerou každá hypotéku na rodinný dům, splátku hypotéčního úvěru včetně úroků máme od dubna 2022. Dům vlastníme napůl s dceroou, v domě bydlí dcera. Já bydlím ve svém bytě, na který mám já jinou hypotéku už mnoho let. Oběma nám přišlo potvrzení o zaplacených úrocích na společně vlastnící dům a mě ještě potvzrení o úrocích za byt. Podle mě si já můžu odečíst úroky za byt, ve kterém bydlím, jejich výše nepřekračuje 15tis Kč. Ale nevím jak s úroky s obou hypoték u domu, ve kterém bydlí dcera. Když obojí úroky sečteme, tak je to víc jak 150tis. Je správná úvaha, že na jednu adresu můžeme za rok odečíst úroky jen do výše 150tis, je jedno z kolika hypoték? A ještě druhý dotaz, pokud platíme hypotéku obě až od dubna 2022, tak není pro nás částka úroků za celý rok snížena ze 150tis na jednu domácnost na 9/12, tj. 112,5tis. Kč dohromady? Předem děkuji. Jitka