Doručování písemností zaměstnavateli bylo před časem změněno. Účinky doručení nastanou, pokud
- zaměstnavatel písemnost převezme, tj. dostane se do sféry jeho vlivu,
- zaměstnavatel odmítne písemnost převzít, neposkytne při doručování součinnost nebo jinak zmaří doručení, to vše v sídle zaměstnavatele nebo v místě jeho podnikání,
- za podmínek ZP, bylo-li doručováno prostřednictvím služeb nebo sítě elektronických komunikací,
- za podmínek ZP datovkou (vyloučil jste).
Připravte si záznam, že jste doručoval a uveďte svědky (nikdy se nedoručuje beze svědků), i když vám to nepodepíší, budete mít jméno (jména). Lze vzít s sebou i "cizí" osobu.
Poštu lze vyloučit, protože ZP upřednostňuje osobní doručení = musel byste mít důvody.
Překvapuje mě, že s DPP by dělali takové potíže, nechci nic znevažovat, al to jste na DPP generální ředitel.
Proč nedoručujete v březnu, abyste ještě v březnu skončil? Ještě to můžete stihnout.
Dobrý den,
Ano, chci to doručit na konci března, aby výpovědní doba platila od 1.4. a nejedná se jenom o DPP ale i o pracovní smlouvu (obě smlouvy u stejného zaměstnavatele). P.S. cizí lidi jako svědky do areálu nepustí, to si vyřizujeme před bránou, ale tam směnového mistra či jiného přímého nadřízeného nemůžu tahat. Prostě, jaké možnosti doručení výpovědi znám, tak zatím jsou všechny nemožné
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 3. 2023 10:54
Dobrý den,
výpověď z pracovního poměru se dává dle §50 Zákoníku práce. můj dotaz je, dle kterého paragrafu se mám odkázat na výpověď z dohody o provedení práce u stejného zaměstnavatele?
Děkuji
Jiří Pulec