Moc děkuji paní Jasná, o sčítání DPP u jednoho zaměstnavatele vím. Jde mi o to, jaký konkrétní max. nepojištěný příjem může jednatel v předčasném SD u jednoho zaměstnavatele mít. Chce i nadále být ve firmě. Jde tedy smlouva o výkonu funkce ve výši 3.999/měsíc + DPP 10.000, že ? Víc nic mne nenapadá. Děkuji Vám, hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2023 11:32
Dobrý den, prosím o radu. Jednatel se smlouvou o výkonu funkce chce k poslednímu dubnu odejít do předčasného důchodu (věk i dobu splňuje). Může zůstat i nadále jednatelem s odměnou 10.000 Kč ? + může se společností ještě k funkci jednatele sjednat DPP ve výši 10.000 ? + případně zaměstnání malého rozsahu 4.000 Kč ? Podíl na zisku může být vyplácen, ten se pouze zdaňuje. Prosím, máte-li někdo zkušenosti, můžete mi poradit, za jakých podmínek může vykonávat činnost a pobírat předčasný SD ? Jeho klasický odchod do SD by byl 5.6.2025. Moc děkuji. Hezký den.