Daň z prodeje nemovitosti

• 21. 3. 2023 9:21

Dobrý den, prosím mám dotaz. Přišel za mnou známý ať mu udělám daňové přiznání z prodeje pozemku. Vlastnil jej 2 roky a pak prodal. Pracovnice FÚ mu řekla že pokud do jednoho roku peníze vloží do stavby, rekonstrukce nebo koupě nemovitosti, tak nebude platit daň. Můžete mi poradit jak vyplnit přílohu 2, aby daň nevyšla? Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 3. 2023 9:39

tosnadnenimozny

proč chce po vás přiznání, když ho neumíte vyplnit? nechcete mu i vrtat zuby nebo spravovat elektroinstalaci?
      to nejdůležitější, KDY přesně pozemek pořídil, aspoň víte?

• 21. 3. 2023 9:52

Radka

Už Vaše přezdívka o Vás hodně říká. Pozemek koupil 19/2019 a prodal 10/2021. Jsem mzdová účetní a s tímto jsem se dosud nesetkala. Pokud chcete urážet tak snad ani nereagujte. Děkuji

• 21. 3. 2023 11:00

tosnadnenimozny

tak si můžete podat ruku se správcem daně, který má stejné "znalosti" DPFO jako vy. pokud mu tedy jasně váš "klient" sdělil, že pozemek pořídil v roce 2019. zkuste najít v zákoně, kde je psáno něco o osvobození prodeje pozemku při investici do bydlení. ovšem zaměřte se na pozemky pořízené do roku 2021.
      to není urážení, to je varování. nevím, kolik utržil za prodej pozemku, ale pokud byste mu ho takhle "osvobodila", tak doměření daně by mohlo být klidně šesticiferné číslo, takže příslušenství by asi také nebylo zanedbatelné. kdo by to hradil? vy, protože jste mu způsobila škodu? děkovat mi nemusíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).