tak si můžete podat ruku se správcem daně, který má stejné "znalosti" DPFO jako vy. pokud mu tedy jasně váš "klient" sdělil, že pozemek pořídil v roce 2019. zkuste najít v zákoně, kde je psáno něco o osvobození prodeje pozemku při investici do bydlení. ovšem zaměřte se na pozemky pořízené do roku 2021.
to není urážení, to je varování. nevím, kolik utržil za prodej pozemku, ale pokud byste mu ho takhle "osvobodila", tak doměření daně by mohlo být klidně šesticiferné číslo, takže příslušenství by asi také nebylo zanedbatelné. kdo by to hradil? vy, protože jste mu způsobila škodu? děkovat mi nemusíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
21. 3. 2023 9:21
Dobrý den, prosím mám dotaz. Přišel za mnou známý ať mu udělám daňové přiznání z prodeje pozemku. Vlastnil jej 2 roky a pak prodal. Pracovnice FÚ mu řekla že pokud do jednoho roku peníze vloží do stavby, rekonstrukce nebo koupě nemovitosti, tak nebude platit daň. Můžete mi poradit jak vyplnit přílohu 2, aby daň nevyšla? Děkuji moc.