Dohoda o pracovní činnosti

• 11. 4. 2023 15:24

Dobrý den, potřebovala bych poradit - od roku 2014 jsme zaměstnávali pracovníka na dohodu o prac. činnosti malého rozsahu - bez pevně stanovené měsíční odměny i rozsahu práce. Od ledna 2023 jsme sepsali dodatek - kde vše zůstává neměnné, jen se pevně stanovila prac. doba a tím už není zaměstnání malého rozsahu. Odhlásila jsem na OSSZ tedy k 31.12. zaměstnance ze ZMR a k 1.1.2023 znovu přihlásila už bez ZMR.
    Nyní je zaměstnanec na neschopence - ČSSZ po mě chce, abych mu jako rozhodné období uvedla jen leden, únor 2023 a na evidenční list od letošního roku psala výdělečnou činnost od 1.1.2023 - ne od roku 2014. ČSSZ se na to dívá jako na nový pracovní vztah.

My jsme ale sepsali jen dodatek ke stávající DPČ - ne novou DPČ. Osobně si myslím, že z pracovně právního hlediska je ten dodatek v pořádku a není potřeba ukončit starou DPČ a podepisovat novou. I v mzdovém programu jsem si stávající prac. vztah jen prodloužila a nezakládala nový, takže při vyplňování ev. listu, přílohy k nemocenské.... mi to vždycky bude dávat datum z roku 2014, což si tedy musím pohlídat a ručně sama opravit, aby bylo pro ČSSZ v pořádku. Poradí mi někdo zkušený, jestli je to tak v pořádku?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).