Odpočet nezdanitelné částky

• (neregistrovaný)

2. 1. 2006 12:07

Jsem na rodičovské dovolené, kterou jsem v prosinci na 4 dni přerušila z důvodu vyčerpání dovolené na zotavenou za rok 2004. Mám nárok na odpočet nezdanitelné části ze základu daně pouze za měsíc, kdy jsem čerpala dovolenou na zotavenou nebo za celý rok i když jsem neměla žádné jiné příjmy z pracovního poměru? Prohlášení k dani mám podepsané. Děkuji vám moc za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 1. 2006 12:32

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Odpočet nezdanitelné částky
      nárok je na roční...38 040 předpokládám,že ale z těch 4 dnů dovolené jste neplatila žádnou daň..

• 2. 1. 2006 12:44

AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

Podmínkou ale stále je,že bude podepsané prohlášení daňpoplatníka na rok 2005.

• 2. 1. 2006 14:07

Katka (neregistrovaný)

Děkuji Vám. Prohlášení k dani jsem podepsala hned v lednu 2005.Teď mi byl proveden odpočet 3.170 Kč.
      Můžu tedy do 15.2.požádat o roční zúčtování daně?

• 2. 1. 2006 14:13

Jiřka (neregistrovaný)

Ano, pokud Vám byla z nějaké mzdy v roce 2005 sražena zálohová daň (tzn. teď z té dovolené), pak požádejte o zúčtování. Bude uplatněna celoroční odpočitatelná položka 38040 Kč a sražená daňová záloha Vám bude vrácena. Pokud Vám nebyla sražena ani v jednom měsíci v roce 2005 nějaká zálohová daň, pak nemá smysl o zúčtování žádat, protože by nebylo co vracet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).