Dobrý den, děkuji za reakci - myslím si, že nedbalostní jednání to asi bude. Jeho nadřízený po něm chce nějaké výstupy (tím, že je manažer provozu a stará se o majetek -auta, telefony apod.) tak je potřeba, aby údaje v těchto výstupech byly správné. A to právě bohužel nejsou - dle info od jeho nadřízeného mu nechává výstupy pravidelně předělávat, protože údaje nejsou správné. Jde mi o to, zda mu v takovémto případě můžeme vytýkací dopisy dát a případně i výpověď. Zatím se k tomu snad neschyluje, ale kdyby byly problémy dlouhodobější, tak by se to asi muselo řešit. Ještě jednou moc děkuju
Z toho, co píšete, nedovozuji, že se o zaviněné jednání jedná.
Pokud zvažujete výpověď, kterou popisujete, se musíte vypořádat s tím, jakou povinnost vyplývající z právního předpisu vztahujícího se k vykonávané práci zaměstnanec zaviněně porušil.
Dělá to na mě dojem (málo informací), že by se mohlo jednat o neuspokojivé pracovní výsledky, což je výpovědním důvodem podle jiného ustanovení ZP (§ 52 f). Zde také může zaměstnanec své povinnosti porušovat, ale chybí to zavinění.
Ano, přesně tento paragraf bychom asi pak chtěli použít - prosím ještě o info, jak přesně máme pak dokázat jeho zavinění - chybně zpracované přehledy, ze kterých se pak vychází v dalším řízení firmy, se nemůže brát jako jeho nedbalost resp. jeho zavinění? Dle info jeho nadřízeného mu takové přehledy několikrát posílal k předělání.
Doufám, že k výpovědi nakonec nedojde, jen chceme být připraveni pro případ, že ano.
Ještě jednou moc děkuji za Váš čas a radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 9. 2023 9:33
Dobrý den, prosím můžete mi poradit? Zaměstnanec, po zkušební době, pracuje jako manažer provozu. V poslední době začal dělat značné chyby - přehledy, které podává majiteli firmy obsahují věcné i početní chyby apod. Zatím tedy z tohoto nevznikly žádné škody, ale jen proto, že po něm stále někdo něco kontroluje. Zatím jsem mu nedali žádný vytýkací dopis. Je, prosím možné, dát mu ohledně těchto chyb vytýkají dopis - samozřejmě by v něm bylo přesně uvedeno, co špatně zpracoval a informaci o možnosti výpovědi. Pokud by se toto opakovalo a dali bychom mu vytýkací dopis 3x, je možno dát v takovém případě výpověď? Děkuju