Narážek paní without nickname si nevšímejte, ta nikdy nikomu nárok na ŘD nespočítala, pouze má pořád připomínky. I v tomto případě ji nejde o špatný výpočet, ale o nepřesné použití jednoho slova, toť vše.
Ale abych vám mohla udělat kontrolu výpočtu nároku, musíte napsat, jaký úvazek měla vaše dcera do 2.7., to nikde nevidím napsané.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 10. 2023 12:37
Dobrý den, dne 13.9. 2023 jsem řešila následující:
Moc prosím o odpověď. Dcera byla na rodičovské dovolené do 2.7.2023. Od 3.7. 2023 nastoupila do práce na 4 hodiny denně. Dovolenou mají ve firmě 5 týdnu. Prosím o kontrolu dovolené na rok 2023. Na pásce má nárok 51 hodin. Me to vychází na 88 hodin- 26 týdnů do konce roku + 20 týdnů zápočet rodičovské.
Moc děkuji za Vaši pomoc.
Paní Jasná mi odpověděla:
Jelikož do konce roku odpracuje vaše dcera dvanáctinásobek týdenní pracovní doby, započítá se ji ŘD v rozsahu dvanáctinásobku týdenní pracovní doby. Toto účetní opomenula, ve výpočtu započítala pouze 26 odpracovaných týdnů. Požádejte účetní o opravu nároku ŘD.
Moc děkuji paní Jasné za odpověď.
Dobrý den,
vracím se tímto k diskuzi ze dne 13.9.2023. Dceři byl opraven nárok na dovolenou na 93 hodin. - výplatní páska za září. Od 1.9. je dcery úvazek 6 hodin denně/30 hodin týdně. Moc prosím o odpověď, je dobře těch 93 hodin? Mě vychází 115 hodin.
Děkuji za radu.