Děkuji za vaši reakci.Tak tedy, bude uvedeno na řádku 22 DPH přiznání, nebude v kontrolním hlášeni ani souhrnném hlášeni.Na faktuře bude nebo nebude uveden datum zdanitelného plnění? Bude se fakturovat bez DPH, má být na faktuře nějaký speciální text? Takže DPH nebude odvedeno v ČR ani ve Švýcarsku? A teda si vůbec nevím rady s tou celnicí, jaké kroky mám udělat, ...Nikdy jsem to neřešila,kam zajít,kde co vyplnit, nahlásit.... platí se nějaké celní poplatky,...?? Předem děkuji za vysvětlení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 1. 2024 19:31
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, truhlář plátce DPH vyrobí a dodá okna do Švýcarska. Vystaví tedy fakturu na příjemce s adresou Švýcarskou, příjemce je nepodnikatel. Jak by měla vypadat faktura, má se vypsat datum zdanitelného plnění klasicky jako při dodávce v ČR? Fakturace bude bez DPH? Pokud ano - co se má vypsat na fakturu, nějaký specifický text týkající se DPH? Kam se uvedené do kontrolního hlášení, do přiznání DPH. Hlásí se něco na FÚ? Celní poplatky?Předem děkuji za odpověď, nemám s tím žádné zkušenosti.