Musíte vyplnit podle skutečnosti. Projeví se vlastně v posledním sloupci - odvody a správně Vám musí vyjít nedoplatek 40.000 Kč. Penále asi nehrozí, ale dopočítají Vám úroky z prodlení za pozdního odvod. To najdete potom na Vaší DIS+, až zaúčtují poslané Vyúčtování. Teď nemohli zatím provést, protože neznali skutečnost. celého roku Spočítají Vám ke dni odvodu (doplatku).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 2. 2024 9:49
Dobrý den, prosím Vás, když máme chybu nedoplatek ve vyúčtování zálohově daně (2x jsme odečetli roční zúčtování), stalo se Vám to někdy? Jsou rozdílné názory, když volám na FÚ. Jestli mám podat vyúčtování jak mělo být a bude rozdíl, který zaplatíme. Nebo ten rozdíl mám zohlednit už ve vyúčtování? Aby mi tam vyšel mínus? Jedná se o 40 tisíc, bude z toho prosím nějaké penále? Na FÚ neumí poradit, kde bych našla sankce, prý to vyjede program u nich a nikdo neví z čeho to bere. Jako že jestli ta částka rozdílu se bere z lednové zálohy a tím by nevznikl nedoplatek nebo zda budou čekat na zaslání dlužné částky a z toho bude penále? Nevím kde to mám najít. Prostě se bojím pokuty, to je celé. Jinak se nedoplatek doplatí, to je jasné. Děkuji Jana