Klientovi se to snažím vysvětlit, ale je to marné. Mají nějaký tabulkový program, který jim umožní úplně všechno.
Normálně bych šla asi přes interní doklady a propárovala s pokladnou. Ale ta první pokladna je o penězích - přijala jsem peníze a uhradila jsem montérovi šroubovák. A do té druhé teprve tu účtenku zaúčtují na 5xx atd. Můj datový můstek mi to ale neumožní, tak musím mít ty pokladny 2, resp. ta druhá pokladna mi supluje ty interní doklady nebo jako v Pohodě ostatní závazky. Možná si změním název z pokladny 2 na Ostatní závazky a pojedu přes tu 325.
Každopádně děkuji všem za pomoc.
Dobrý den, podle mne zaměstnanec obdržel dlouhodobou zálohu na výdaje a jednou za čas (dohodnutý termín) nebo až peníze vyčerpá, tak zálohu vyúčtuje. Předá doklady pokladní a ta mu zase dorovná zálohu.- takže pohledávka za zaměstnancem - vyúčtování zálohy .
My jsme to měli také takto nastaveno, ale vyúčtování záloh nám nevyhovovalo. Takových zaměstnanců bylo více a nedokázali jsme jednoduše hlídat doklady a průběžné zůstatky záloh
Přešli jsme na to, že každý zaměstnanec se stal pokladníkem, t.j. 10 zaměstnanců= 10 záloh= 10 pokladen. Každý vedl pokladní knihu, každý měl nastavený limit zůstatku a každý musel doklady měsíčně předkládat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 3. 2024 9:40
Dobrý den, prosím o pomoc, nějak jsem se zamotala a nemůžu se vymotat.
Společnost s.r.o. má dvě pokladny. 1. má na starosti zaměstnanec, který přijímá platby v hotovosti. Dále proplácí drobná vydání a ta jsou zaúčtovaná buď v PF nebo v pokladně č.2. Tato pokladna se také používá pro úhradu VF v hotovosti ( tím se získává hotovost pro vyplácení drobných výdajů ) a také z této pokladny hradí mzdové zálohy.
A teď nevím jak proúčtovat.
Tu první pokladnu účtují např. 325/211.100 drobné vydání. Pak dostanou doklad a zaúčtují do pokladny č. 2 501/211.100. Z toho mi vychází 2x uhrazené v pokladně a zůstatek na 325.
Jak to proúčtovat ?
Předem moc děkuji